Tandsteen


Wat is tandsteen?

In de mond vormt zich binnen 24 uur na elke poetsbeurt op de tanden en kiezen een nieuw dun wit laagje van etensresten, afgestoten cellen, bacteriën etc.. Dit noemen we tandplaque.

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken?

Tandsteen is hard geworden (gemineraliseerde) tandplaque.

Hoe ontstaat het?

Doordat tandplaque achterblijft op tanden en kiezen kunnen kalk- en fosfaatzouten uit het speeksel hier in mineraliseren en wordt de plaque hard.

Wat kan ik er tegen doen?

Het beste is uiteraard om het te voorkomen door een zeer goed mondhygiëne erop na te houden. Helaas lukt het vrijwel niemand om de mond 100% schoon te maken. Tandplaque nestelt zich ook onder het tandvlees en in lastige hoekjes en kan daar omvormen tot tandsteen. Als het eenmaal is uitgehard zal het met tandenborstel, ragers of stokers niet meer verdwijnen. Het moet dan professioneel verwijderd worden.

Waarom moet het weggehaald worden?

De in de tandplaque en tandsteen aanwezige bacteriën veroorzaken tandvleesontstekingen die uiteindelijk weer het kaakbot kunnen afbreken waardoor uw tanden en kiezen losser gaan staan en het risico bestaat dat deze verloren gaan.

Regelmatige professionele reiniging door een mondhygiëniste of preventie assistente is dan ook zeer aan te bevelen.

 

Openingstijden:

Vandaag is de praktijk geopend.

8:30 uur tot 12:00 uur


Wij werken met Gewoon Gaaf!
Gewoon Gaaf

Behandelingen

Reguliere behandelingen

Voorlichting & voedingsadviezen, Kroon- en brugwerken - ook op implantaten, Fluoride & Sealingen, Kunstgebitten & Reparaties, Mondhygiëne, Second Opinion.

Meer informatie

Specialistische zorg

Orthodontie (beugels), Cosmetische tandheelkunde, Complete gebitsrenovaties, Parodontologie (tandvleesziekte), Endodontologie (wortelkanaal behandelingen), Kindertandheelkunde, Kleine chirurgische ingrepen, Implantologie.

Meer informatie

Uw tanden in goede handen