Kindertandheelkunde Vught


Afgelopen jaren is meerdere malen in het nieuws geweest dat het niet goed gaat met het gebit van de peuter en kleuter in Nederland. Bij Fick & Lobach wordt juist veel aandacht besteedt aan deze leeftijdsgroep.

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken?Voorkomen is beter dan genezen

Het begint dus met preventie door middel van advies en instructie. Bij ons gegeven door de preventieassistentes. Als een behandeling toch nodig is komen ze bij de kindertandverzorgers terecht. Behandeling kan bestaan uit onder andere sealen en gaatjes vullen. Sinds dit jaar werken we met het Gewoon Gaaf project, met als doel dat kinderen tussen 0-18 jaar een gaaf gebit hebben en hóuden. Doormiddel van individuele aandacht en advies op maat voor zowel het kind als de ouder kan dit worden bereikt. Cariës ( gaatjes) is immers  een gedragsziekte.

 

Ingrijpen is dus niet altijd te voorkomen

Bijna alle kinderen kunnen hier behandeld worden door de kindertandverzorgsters. Als door omstandigheden dit niet mogelijk is (door bijvoorbeeld extreme angst of jonge leeftijd) kiezen wij er soms voor om te verwijzen naar de kindertandarts. Een kindertandarts is een tandarts die een extra 4-jarige opleiding heeft gevolgd. Wij werken samen met Kindertandarts Boxtel en Kindertandarts Utrecht (Nieuwe Helden). Na een intake wordt een behandelplan opgesteld en uitgevoerd. Na het saneren en/ of bij het bereiken van de leeftijd van 13 jaar komen ze weer terug naar onze praktijk.

Openingstijden:

Vandaag is de praktijk geopend.

8:30 uur tot 12:00 uur


Wij werken met Gewoon Gaaf!
Gewoon Gaaf

Behandelingen

Reguliere behandelingen

Voorlichting & voedingsadviezen, Kroon- en brugwerken - ook op implantaten, Fluoride & Sealingen, Kunstgebitten & Reparaties, Mondhygiëne, Second Opinion.

Meer informatie

Specialistische zorg

Orthodontie (beugels), Cosmetische tandheelkunde, Complete gebitsrenovaties, Parodontologie (tandvleesziekte), Endodontologie (wortelkanaal behandelingen), Kindertandheelkunde, Kleine chirurgische ingrepen, Implantologie.

Meer informatie

Uw tanden in goede handen