Bloedend tandvlees


Hoe weet ik of ik bloedend tandvlees heb?

Het lijkt zo simpel maar veel mensen weten nauwelijks van zich zelf dat hun tandvlees bloedt en dus ontstoken is. Wellicht ziet u wel eens wat bloed bij het tandenpoetsen.
Tijdens de controle zal de tandarts uw tandvlees controleren en een score noteren. Deze DPSI (Dutch Periodontal Scoring Index) geeft een indicatie van de mate van ontstoken zijn. Afhankelijk daarvan zal hij/zij u naar de mondhygiëniste of preventie assistente sturen voor verdere begeleiding en behandeling.

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken?

Hoe ontstaat bloedend tandvlees?

Bloedend tandvlees is een uiting van een ontsteking die ontstaat door bacteriën die zich in tandplaque en tandsteen bevinden.

Wat kan ik er aan doen?

Een optimale mondhygiëne kan bloedend tandvlees voorkomen. Helaas is het vrijwel onmogelijk om de tanden, kiezen en het tandvlees 100% schoon te houden.
Wat u in ieder geval kan/moet doen; -    Dagelijks minimaal 2 minuten elektrisch poetsen

-          Gebruik 1 x per dag ragers of tandenstokers om tussen de tanden en kiezen goed zo veel mogelijk tandplaque te verwijderen en het tandvlees te masseren

-          Laat minimaal 2 x per jaar de preventie assistente of de mondhygiëniste (afhankelijk van de ernst) uw mond professioneel reinigen

Waarom moet er wat aan gedaan worden?

Bloedend tandvlees is een voorbode voor afbraak van aanhechting van tandvlees en kaakbot aan tanden en kiezen. Als dit niet tijdig wordt behandeld kan het leiden tot verlies van kaakbot waardoor tanden en kiezen los gaan staan en uiteindelijk verloren kunnen gaan.

Openingstijden:

Vandaag is de praktijk geopend.

8:30 uur tot 12:00 uur


Wij werken met Gewoon Gaaf!
Gewoon Gaaf

Behandelingen

Reguliere behandelingen

Voorlichting & voedingsadviezen, Kroon- en brugwerken - ook op implantaten, Fluoride & Sealingen, Kunstgebitten & Reparaties, Mondhygiëne, Second Opinion.

Meer informatie

Specialistische zorg

Orthodontie (beugels), Cosmetische tandheelkunde, Complete gebitsrenovaties, Parodontologie (tandvleesziekte), Endodontologie (wortelkanaal behandelingen), Kindertandheelkunde, Kleine chirurgische ingrepen, Implantologie.

Meer informatie

Uw tanden in goede handen