Angsttandarts


Hebt u angst voor de tandarts? Dan staat u niet alleen. Ongeveer 40% van de Nederlanders zegt soms angst voor de tandarts te hebben. Het is niet altijd duidelijk waar deze angst vandaan komt maar vaak is het door een vervelende ervaring uit de jeugd. De oude ‘schooltandarts’  wordt veel genoemd als negatieve ervaring. Eenmaal zo’n slechte ervaring meegemaakt dan blijft dat regelmatig ook niet vervelende ervaringen overschaduwen. Ook schaamte of onzekerheid over de behandeling speelt soms een rol.

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken?Bespreek angst het met uw tandarts

Angst voor de tandarts is absoluut niets om u voor te schamen maar het kan wel heel vervelend voor u zijn. Bespreek dit met uw behandelaar en er zal een last van uw schouders glijden. Vaak denken mensen dat de behandeling die ze moeten ondergaan pijnlijk zal zijn. Met de moderne manieren van verdoven is pijn zeer goed te voorkomen.

U kunt uw angst altijd bespreken met onze tandartsen. Zij hebben allen ervaring om hier op de juiste manier mee om te gaan.

 

Zelf controle houden

De tandartsen die bij ons werken zullen extra tijd nemen om u de behandeling uit te leggen, u stap voor stap mee te nemen in de behandeling en u altijd de mogelijkheid bieden om zelf aan te geven als u even wil stoppen. Op die manier houdt u zelf de controle en zult u zien dat de behandeling veel prettiger verloopt dan u had gevreesd.

Mocht dit toch niet genoeg zijn kunnen wij, uiteraard in overleg, een andere oplossing zoeken. Zo kan een psycholoog in sommige gevallen uitkomst bieden.Ook jonge kinderen die bang zijn kunnen bij ons terecht. In onze praktijk werken twee kindertandverzorgsters die een kind stapsgewijs vertrouwd kunnen maken met de behandelingen. Zij zullen duidelijk aangeven wat er verwacht wordt van het kind en wat hij of zij kan verwachten bij een behandeling. Deze duidelijke structuur geeft een kind veel steun.

Niet komen vanwege angst is in elk geval niet de oplossing. Het lang uitstellen van behandelingen kan zeer nadelige gevolgen hebben voor het gebit.

Openingstijden:

Vandaag is de praktijk geopend.

8:30 uur tot 12:00 uur


Wij werken met Gewoon Gaaf!
Gewoon Gaaf

Behandelingen

Reguliere behandelingen

Voorlichting & voedingsadviezen, Kroon- en brugwerken - ook op implantaten, Fluoride & Sealingen, Kunstgebitten & Reparaties, Mondhygiëne, Second Opinion.

Meer informatie

Specialistische zorg

Orthodontie (beugels), Cosmetische tandheelkunde, Complete gebitsrenovaties, Parodontologie (tandvleesziekte), Endodontologie (wortelkanaal behandelingen), Kindertandheelkunde, Kleine chirurgische ingrepen, Implantologie.

Meer informatie

Uw tanden in goede handen