Aften in de mond


Heeft u last van aften in de mond? Aften zijn pijnlijke blaasjes in de mond. Er zijn mensen die er regelmatig last van kunnen hebben, dit kan zowel bij jongeren als volwassenen. Deze blaasjes kunnen op de binnenkant van de lippen zitten, maar ook op de tong en de binnenkant van de wang. Helaas is er geen medicijn of product wat helpt de aften in de mond te laten verdwijnen. Dit gaat vanzelf. Maar hoe groter het blaasje, des te langer het duurt voordat het genezen is.

Er wordt vaak gezegd dat aften in de mond ontstaan door een vitamine te kort. Dit is echter niet waar. Wat de oorzaak is van het verschijnen van aften in de mond is tot op de dag van vandaag nog niet bewezen. We zien ze wel vaker voorkomen bij patiënten met een slechte mondhygiëne of die een verminderde weerstand hebben. Echter kan stress en overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen ook een reactie geven. Als u vaak op uw lip, wang of tong bijt kan dit ook een afte opwekken.

Waar moet u rekening mee houden?

  • Maak de aften in de mond niet kapot, dit bevorderd de genezing niet.
  • Indien de aften in de mond na twee weken niet zijn verdwenen, neemt u dan contact met ons op.
  • Heeft u een prothese die niet lekker zit, of tanden en/of kiezen met scherpe randjes, laat het ons weten. Met mogelijk een kleine aanpassing kunnen we voorkomen dat u last krijgt van aften.
  • Poets en eet voorzichtig als u aften in de mond heeft, dit kan uitbreiding van de aften voorkomen.
  • Als u koorts heeft en ook aften n de mond, neemt u dan meteen contact met ons op. Het kan zijn dat u dan een infectie heeft. 


Er zijn een aantal tandpasta’s en mondspoelingen die aangeven te werken tegen aften in de mond. Hier is echter geen wetenschappelijk bewijs voor. Uiteraard bent u vrij om deze producten te proberen. Hopelijk hebben ze voor u een positief resultaat.

 

Openingstijden:

Vandaag is de praktijk geopend.

8:30 uur tot 12:00 uur


Wij werken met Gewoon Gaaf!
Gewoon Gaaf

Behandelingen

Reguliere behandelingen

Voorlichting & voedingsadviezen, Kroon- en brugwerken - ook op implantaten, Fluoride & Sealingen, Kunstgebitten & Reparaties, Mondhygiëne, Second Opinion.

Meer informatie

Specialistische zorg

Orthodontie (beugels), Cosmetische tandheelkunde, Complete gebitsrenovaties, Parodontologie (tandvleesziekte), Endodontologie (wortelkanaal behandelingen), Kindertandheelkunde, Kleine chirurgische ingrepen, Implantologie.

Meer informatie

Uw tanden in goede handen