Binnen kijken bij Fick & Lobach


Neem digitaal een kijkje in onze praktijk. Kijk gerust eens bij ons rond, net zoals in Google Streetview. Nieuwsgierig naar de het ontstaan van Tandartsenpraktijk Fick & Lobach? Hieronder leest u over onze geschiedenis.


Geschiedenis

Tandartsenpraktijk Fick en Lobach is een voortzetting van de praktijk van tandarts dr J.M. Fick, de vader van één van de huidige eigenaren, Roland Fick.

Het begon in het pand Dorpsstraat 42 te Vught waar aanvankelijk de koekwinkel van de familie Linsen was gevestigd. De oudste twee zonen van deze familie runden de achter de winkel gelegen koekfabriek maar voor de derde zoon was geen plaats. Die ging toen tandheelkunde studeren en kon de praktijk in het oude familiepand starten omdat fabriek en winkel inmiddels failliet waren gegaan.

In 1956 overleed tandarts Linsen onverwacht en werd de praktijk overgenomen door J.M. Fick die er tot 1992 gewerkt heeft. De praktijk had in de tijd van tandarts Linsen al twee behandelkamers, wat ook in de jaren ‘80 van de vorige eeuw nog zeer modern was.

De zoon van tandarts J.M. Fick, Roland Fick, werkte sinds 1988 gedurende 4 jaren met zijn vader samen en heeft de praktijk na 1992 alleen voortgezet.

Al snel kwamen er weer een tandarts-medewerker en een mondhygiëniste bij.

Aangezien het patiëntenbestand bleef groeien en de nadruk steeds meer kwam te liggen op langdurig behoud van het gebit, kwam er meer en meer vraag naar behandelingen door mondhygiënisten en later ook preventie-assistenten. In 1996 is hiervoor een derde behandelkamer in gebruik genomen.

In 2000 kwam tandarts Sjoerd Lobach, die al eerder in de praktijk had waargenomen,  het team definitief versterken en in 2002 vormden Fick en Lobach samen een maatschap.

Sindsdien is het ‘Tandartsenpraktijk Fick & Lobach’.

Vanwege aanhoudende groei werd de 1e etage van het pand aan de Dorpsstraat in 2004 ingrijpend verbouwd en kwamen er nog eens 3 behandelkamers bij.

Er werd binnen de praktijk meer en meer gespecialiseerd, het aanbod aan tandheelkundige behandelingen en het patiëntenbestand breidden zich verder uit, waardoor aan nieuwe eisen aan inrichting en apparatuur moest worden voldaan.

In het pand aan de Dorpsstraat was daartoe geen mogelijkheid.

Er werd uitgekeken naar een groter pand dat -samen met tandartspraktijk van Drunen- betrokken kon worden.

Dit is gevonden op het terrein van Reinier van Arkel waar een zeer ruim en zonnig pand betrokken kon worden. Ook hier is weer ingrijpend verbouwd zodat daar nu een heel moderne, ‘state of the art’ tandartsenpraktijk staat. De ruimte is zo ingericht dat patiënten in de wachtkamer niks merken van de bedrijvigheid in de behandelkamers. Door het vele licht is het voor patiënt en behandelaar een prettige omgeving.

De negen behandelkamers zijn door een gang met elkaar verbonden zodat ze eenvoudig bevoorraad en gereinigd kunnen worden. Bij de verbouwing is ook rekening gehouden met het werken volgens het zogenaamde ‘lean’-concept. Dit houdt in dat de inrichting van de kamers overal hetzelfde is zodat elke behandelaar in elke kamer dezelfde materialen in dezelfde opbergruimten aantreft. Alle instrumenten, disposables en gebruiksmaterialen hebben een vaste plek zodat het ook eenvoudig is om de kamers weer aan te vullen.

Ook nu blijft de praktijk nog steeds groeien o.a. omdat patiënten bij Fick en Lobach voor vrijwel alle tandheelkundige behandelingen terecht kunnen en met persoonlijke aandacht behandeld worden door een team dat door continue scholing, veel onderling overleg en de verschillende specialisaties optimale zorg besteedt aan het gebit.

Openingstijden:

Vandaag is de praktijk geopend.

8:30 uur tot 12:30 uur
13:30 uur tot 17:00 uur

Tussen 12:30 uur en 13:40 uur zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Wij werken met Gewoon Gaaf!
Gewoon Gaaf

De voordelen van Fick & Lobach

Geen wachtlijst, snel terecht
Hoogopgeleid team van professionals
Werken met de nieuwste technieken
Groot aanbod tandheelkundige zorg


Uw tanden in goede handen