Tandimplantaat


Tandimplantaten kunnen in de kaak geplaatst worden op de plekken waar u tanden en/of kiezen mist. Een tandimplantaat is een hollle schroef waarop wij de mogelijkheid hebben om een kroon, een brug of een prothese te maken.
De meeste implantaten kunnen wij in onze praktijk plaatsen. Indien dit niet mogelijk is zullen wij u verwijzen naar een implantoloog in onze regio. 

De behandeling
Een tandimplantaat kan geplaatst worden in de bovenkaak en/of in de onderkaak. Dit gebeurd onder lokale verdoving. Het schroefje wordt in de kaak geplaatst waar deze vast moet groeien aan het kaakbot. Dit duurt tussen de 3 en 6 maanden. In deze maanden ziet u het schroefje niet zitten omdat het tandvlees erover heen zit. Later wordt er door de implantoloog een soort afdekplaatje op deze schroef gezet die net boven het tandvlees uitsteekt. Nu kunnen wij aan de slag om een voorziening op dit implantaat te maken.

Voordat er een tandimplantaat gezet kan worden moet u wel aan aantal voorwaarden voldoen:

  • U mag niet roken.
  • U moet genoeg kaakbot hebben om een tandimplantaat in te kunnen plaatsen.
  • Uw tandvlees, kaakbot en tanden moeten gezond zijn. Als dit niet zo is kunnen wij dat in de meeste gevallen voor u herstellen. Dit dient te gebeuren voordat u een tandimplantaat kunt krijgen.

Tandimplantaten kunnen gebruikt worden voor:

  • Het maken van een kroon
  • Het maken van een brug
  • Als verankering bij een prothese (een klikgebit)

Tandimplantaat schoonhouden
Als een tandimplantaat eenmaal in uw mond zit kunt u dit zien als een nieuwe wortel (het gedeelte van een tand of kies onder het tandvlees). Dit tandimplantaat dient u ook net zo goed schoon te houden als uw eigen tanden, anders kan dit implantaat verloren gaan. Poets het implantaat met een zachte borstel, het liefst electrisch, gebruik ragers en/of stokers en bij een brug of een verankering van een prothese kunt u ook een flossdraad gebruiken. Als u voedselresten en plak rond het implantaat niet weghaalt, gaat het tandvlees en het kaakbot ontsteken. Daardoor verliest een tandimplantaat op den duur zijn houvast, gaan ze los staan en kunnen ze pijn veroorzaken. Onze mondhygiënistes kunnen u informeren over het schoonhouden van uw tandimplantaat.

Tandimplantaten dienen, net als uw eigen tanden, regelmatig gecontroleerd te worden door ons. We kijken dan naar de gezondheid van uw tandvlees, het bot rondom het implantaat en hoe het gaat met het rest van het gebit.

Kosten van een tandimplantaat
Het is niet mogelijk om te zeggen wat een tandimplantaat kost. Dit is afhankelijk van het soort implantaat, welke voorziening erop gemaakt gaat worden, het aantal implantaten en nog een aantal factoren. Voordat we aan een behandeling gaan beginnen kunnen wij een begroting voor u maken.

Openingstijden:

Vandaag is de praktijk geopend.

8:30 uur tot 12:30 uur
13:30 uur tot 17:00 uur

Tussen 12:30 uur en 13:40 uur zijn wij telefonisch niet bereikbaar.

Wij werken met Gewoon Gaaf!
Gewoon Gaaf

Uw tanden in goede handen

Independer klantcijfer Tandartsenpraktijk Fick & Lobach
Independer klantcijfer Tandartsenpraktijk Fick en Lobach