Implantaten


Implantaten

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een holle titanium schroef die in het kaakbot wordt geplaatst op een plek waar u een tand of kies mist. Het is dus een kunstwortel die houvast kan bieden aan een kroon, brug of prothese.

De meeste implantaten kunnen wij in onze praktijk plaatsen.

 

De behandeling

Een implantaat kan geplaatst worden in de boven of in de onderkaak. Dit gebeurt onder lokale verdoving. De titanium schroef moet 3 tot 6 maanden vastgroeien in het kaakbot voordat er een kroon, brug of prothese op geplaatst kan worden.

 

Voordat er een implantaat gezet kan worden moet u aan aantal voorwaarden voldoen:

U moet genoeg kaakbot hebben om een implantaat in te kunnen plaatsen.

Uw tandvlees, kaakbot en tanden moeten gezond zijn. Dit zal de behandelaar vooraf grondig controleren en zo nodig wordt u eerst naar de mondhygiëniste verwezen voor uitgebreide behandeling.

 

Implantaat schoonhouden

U moet een implantaat net zo goed onderhouden als uw natuurlijke tanden en kiezen.
Poets het implantaat met een zachte borstel, het liefst elektrisch, gebruik ragers en/of stokers en bij een brug of een verankering van een prothese kunt u ook een flossdraad gebruiken.
Als u voedselresten en plak rond het implantaat niet weghaalt, gaat het tandvlees en het kaakbot ontsteken. Daardoor verliest een implantaat op den duur zijn houvast. Onze mondhygiënistes kunnen u informeren over het schoonhouden van uw implantaat.

 

Tandimplantaten dienen, net als uw eigen tanden, regelmatig gecontroleerd te worden door ons. We kijken dan naar de gezondheid van uw tandvlees, het bot rondom het implantaat en hoe het gaat met het rest van het gebit.

 

Kosten van een implantaat

Het is niet mogelijk om te zeggen wat een implantaat behandeling kost. Dit is afhankelijk van het soort implantaat, welke voorziening erop gemaakt gaat worden, het aantal implantaten en nog een aantal andere factoren. Voorafgaand aan een eventuele behandeling wordt er altijd een begroting voor u gemaakt.

Openingstijden:

Vandaag zijn wij gesloten. Voor spoedgevallen kunt u op de weekenddienst pagina vinden wie er dienst heeft.

Wij werken met Gewoon Gaaf!
Gewoon Gaaf

Uw tanden in goede handen