Tanden bleken


Vindt u uw tanden te geel of niet wit genoeg? Dan bieden wij u de mogelijkheid om uw tanden en kiezen te bleken.

Bij Tandartsenpraktijk Fick & Lobach werken we met de Philips Zoom! methode. Deze methode van bleken geeft na de behandeling direct resultaat.

In één zitting van maximaal 2 uur naar een stralende witte glimlach.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

 1. Allereerst bepaalt de tandarts of het bleken mogelijk (consult afspraak) is. Houdt u er rekening mee dat kronen en vullingen niet mee bleken
 2. Ongeveer een week van te voren voeren we een gebitsreiniging uit
 3. Op de dag zelf worden uw tanden en kiezen gepolijst                                                                                  
 4. Daarna dekken we het tandvlees en de lippen af, zodat alleen uw tanden nog zichtbaar zijn
 5. We smeren de tanden en kiezen in met de bleekgel
 6. Dan wordt de Philips ZOOM! Lamp geplaatst, die samen met de bleekgel de verkleuring van uw tanden en kiezen afbreekt
 7. Stap 5 en 6 herhalen we drie keer

De tanden en kiezen worden in 4x 15 minuten gebleekt.

tanden bleken met Philips Zoom

Meer informatie over deze behandeling? Of wilt u graag een consult afspraak inplannen? Neem dan contact op met de praktijk via bovenstaand contactformulier.

 

In onze praktijk krijgen wij vaak de vraag of een bleekbehandeling mogelijk is. Uiteraard kunnen wij uw tanden bleken door u deze behandeling aan te bieden.

Tanden bleken gebeurt vaak om het esthetisch aangezicht te verfraaien. Echter is het in sommige gevallen ook noodzakelijk. Wat we helaas tegenkomen in veel blaadjes en reclames is dat er veel “onveilige” bleekbehandelingen worden aangeboden. Wij willen u dan ook graag het advies geven om hier niet op in te gaan. Deze behandelingen van tanden bleken kunnen op den duur flinke schade aan uw tanden opleveren. En deze schade kunnen wij niet voor u herstellen. Het is dus van groot belang dat u ons om advies vraagt zodat wij u kunnen informeren naar de mogelijkheden van tanden bleken, die er voor u zijn.Tanden bleken van buitenaf

De meest voorkomende bleekbehandeling is het tanden bleken van buitenaf. Dit gebeurt doormiddel van een bleeklepel en bleekgel. Deze bleeklepel maken wij voor u op maat. Hiervoor zullen we gebitsafdrukken bij u maken welke opgestuurd worden naar ons tandtechnisch laboratorium. Zij vervaardigen uit de afdrukken gebitsmodellen waarna zij op deze modellen een bleeklepel maken. Als deze lepels klaar zijn komt u naar onze praktijk waar wij u een gedetailleerde uitleg zullen geven over het gebruik van de materialen. U kunt hierna zelf thuis aan de slag met uw tanden bleken. Wij zullen vastleggen met welke tandkleur u de behandeling begint. Na een aantal weken komt u bij ons terug zodat we met u kunnen bepalen hoe de behandeling gaat. Wij kunnen u dan adviseren of u de behandeling (tijdelijk) kunt stoppen of dat u toch nog een aantal keren thuis moet tanden bleken. Indien u de behandeling stopt zal de natuurlijke tandkleur geleidelijk aan weer terug komen. Dit gebeurt door invloed van eten, drinken en evt. roken. Met name het gebruik van bepaalde voeding kan ervoor zorgen dat u sneller donker gekleurden tanden krijgt. Denkt u hierbij aan koffie, thee, wijn, frisdrank, vruchtensap en kleurstof bevattende voedingsmiddelen. Ook roken heeft een slechte invloed op de kleur van uw tanden. Wij adviseren dan ook om het gebruik van deze middelen te minderen, of beter nog er mee te stoppen.

Tanden bleken van binnenuit

Als u na bijv. een val een dode tand heeft, kan het gebeuren dat deze tand verkleurt. Deze tand zal door ons behandeld worden met een wortelkanaalbehandeling. Na deze behandeling is het voor ons mogelijk om deze tand van binnenuit te bleken. In een aantal zittingen zullen we telkens in het wortelkanaal een bleekgel aanbrengen. Deze gel dient telkens een aantal dagen in te werken en daarna weer door ons ververst te worden. Zodra de gewenste kleur bereikt is zullen we de tand definitief afsluiten met een vulling.
Helaas is deze behandeling niet altijd mogelijk, wij zullen u over deze methode van tanden bleken graag informeren.

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken?Waar dient u rekening mee te houden bij tanden bleken?

 • Al aanwezige vullingen, kronen en bruggen en facings zullen niet mee kleuren. U kunt, indien u dit wenst, na het tanden bleken deze restauraties laten aanpassen door ons zodat zij niet meer opvallen. Echter bent u dan wel voor altijd gebonden aan de bleekbehandeling. Laat u daarom dus goed adviseren door ons.
 • Indien u onze adviezen over tanden bleken opvolgt, zult u geen schade oplopen aan uw gebit.
 • U kunt na de bleekbehandeling last hebben van gevoelige tanden. Houdt u hier rekening mee in de tijd na de behandeling, drink of eet geen zure producten en verzorg uw tanden goed door ze goed te poetsen, eventueel met een tandpasta speciaal voor gevoelige tanden.
 • Het is raadzaam geen producten te gebruiken die ervoor zorgen dat uw tanden sneller verkleuren. Denk hierbij aan koffie, thee, wijn en vruchtensappen. Ook roken heeft een slechte invloed op de bleekbehandeling.

Openingstijden:

Vandaag is de praktijk geopend.

8:30 uur tot 12:00 uur


Wij werken met Gewoon Gaaf!
Gewoon Gaaf

Uw tanden in goede handen