Tandartscontrole


Bij Tandartsenpraktijk Fick & Lobach willen we graag onze patiënten behoeden voor tandheelkundige problemen. Dit kunnen wij het beste doen als u regelmatig bij ons op tandartscontrole komt. Voor de meeste patiënten is twee keer per jaar verstandig om deze tandartscontrole te laten uitvoeren, voor een enkele patiënt zelfs één keer per jaar. De tandarts, of soms de mondhygiëniste, controleert uw gebit op mogelijke gaatjes (caviteiten) en eventuele andere mondproblemen. Als u op tandartscontrole komt kunnen wij soms in een vroeg stadium mogelijke problemen vastleggen en zo nodig behandelen. Dit kan u veel geld, tijd en pijn besparen.

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken?Angst voor de tandarts is een vervelende factor die er voor kan zorgen dat een patiënt de tandartscontrole blijft uitstellen. Echter kan dit verkeerd uitpakken en juist voor nog meer problemen zorgen. Maak uw angst kenbaar aan ons, wij zullen er dan alles aan doen om het zo prettig mogelijk voor te laten verlopen.

De tandartscontrole
Tijdens een tandartscontrole zal uw gebit met een sonde (haakje) en een spiegel gecontroleerd worden. De sonde voelt of er gaatjes aanwezig zijn, met de spiegel kunnen we ook de moeilijke hoekjes bekijken. Daarnaast gebruiken wij een pocketsonde. Deze sonde is recht en heeft streepjes. Met deze pocketsonde kunnen wij vaststellen hoe de staat van uw tandvlees en kaakbot (parodontium) is en kunnen wij voelen of er tandsteen aanwezig is. Wij zijn er als praktijk erg op gericht dat uw parodontium in gezonde staat is. Het is wetenschappelijk bewezen dat er een relatie is tussen tandvleesproblemen met reuma, hart- en vaatziekte, diabetes en vroeggeboorte.
Ook zullen we regelmatig röntgenfoto’s maken van uw gebit. Gemiddeld gezien gebeurt dit zo één keer in de twee jaar. Als er problemen zijn zullen we dat eerder doen. Op deze foto’s kunnen in de tand of kies kijken en ook waar de tanden tegen elkaar aanstaan is goed te zien op een foto. Plekken die met het oog niet te zien zijn worden dan zichtbaar. Deze foto’s geven veel informatie en kunnen ook problemen zichtbaar maken. Zo nodig kunt een vervolg afspraak maken om de eventuele problemen te laten behandelen.

Tandartscontrole voor kinderen
Wij adviseren om uw kind vanaf twee jaar mee te nemen op tandartscontrole. Zo kunnen zij wennen aan onze praktijk, met eigen ogen zien wie wij zijn en wat we doen. Spelenderwijs zullen we proberen uw kind in de behandelstoel te krijgen en samen hun tandjes tellen. Zo kunnen wij toch vanaf ‘veilige’ afstand de tandjes van uw kind bekijken.

Openingstijden:

Vandaag is de praktijk geopend.

8:30 uur tot 12:00 uur


Wij werken met Gewoon Gaaf!
Gewoon Gaaf

Uw tanden in goede handen