Fluoridebehandeling


Vandaag de dag zijn er veel verschillende meningen omtrent het geven van fluoride. Fluoride is een natuurlijke stof die er juist voor zorgt dat er minder kans is op het krijgen van gaatjes . Bij juist gebruik kan het u dus helpen en is het dus belangrijk dat u regelmatig fluoride in aanraking laat komen met uw tanden. Gebruikt u dus een fluoride houdende tandpasta voor de dagelijkse reiniging van uw tanden en kiezen. Ook kunt u bij ons terecht voor een fluoridebehandeling.

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken?Er zijn verschillende soorten fluoridetandpasta. Voor iedere leeftijdsgroep zijn er eigen tandpasta’s waarin de dosering fluoride naar de leeftijd is aangepast. Houdt u hierbij de volgende aantallen aan:

  • Vanaf het doorbreken van de eerste melkelementen: 500 ppm fluoridetandpasta, 1x per dag poetsen
  • Van 2 t/m 4 jaar: 500-750 ppm fluoridetandpasta, 2x per dag poetsen
  • Van 5 t/m 12 jaar: 1000-1500 ppm fluoridetandpasta, 2x per dag poetsen
  • Vanaf 12 jaar: +/- 1500 ppm fluoridetandpasta, 2x per dag poetsen

Waar dient fluoride voor?
Doormiddel van eten en drinken stellen we onze tanden en kiezen bloot aan zuren die verwerkt zitten in onze voedingsmiddelen. Zuur zorgt ervoor dat onze tanden een beetje oplossen. Bij veel gebruik van zure producten zullen de tanden en kiezen en dus steeds meer slijten, de glazuurlaag wordt steeds dunner. Plak wat achter blijft op onze tanden en kiezen bevatten bacteriën die suikers omzetten in zuur. Als deze zuuraanvallen er vaak zijn zullen er dus gaatjes ontstaan. Fluoride zorgt ervoor dat de schade door zuren aan ons gebit beperkt wordt. U zult begrijpen dat wij een grote voorstander zijn voor het gebruik van fluoride, mits dit op een goede manier gebeurt.

Fluoride gebruik / fluoridebehandeling

Zoals al eerder hier beschreven kunt u fluoride gebruiken doormiddel van een fluoridetandpasta. Dit is de eenvoudigste manier om uw gebit te beschermen. Indien wij het nodig achten dat u gebit nog beter beschermd dient te worden zullen wij u een fluoridespoeling adviseren. Deze kan extra ondersteuning bieden naast de fluoridetandpasta die u dan al gebruikt.
Bij kinderen die hun eerste blijvende kiezen krijgen kunnen wij ieder half jaar, bij de controle, een fluoridebehandeling aanbieden. Dit zorgt voor een extra stoot fluoride die, nu de blijvende kiezen doorkomen, extra bescherming bied. Als alle kiezen door zijn gekomen zullen we stoppen met deze halfjaarlijkse fluoridebehandeling, indien je goed poetst met een fluoridetandpasta is dit voldoende voor een goede bescherming.

Openingstijden:

Vandaag is de praktijk geopend.

8:30 uur tot 12:00 uur


Wij werken met Gewoon Gaaf!
Gewoon Gaaf

Uw tanden in goede handen