Facings tanden (schildjes op uw voortanden)


Tegenwoordig hechten we veel waarde aan het uiterlijk van ons gebit. Iedereen vindt het prettig om met een stralende lach rond te kunnen lopen. Er zijn verschillende manieren om dit te kunnen realiseren. Een van die manieren die wij u kunnen aanbieden zijn facings. Dit zijn schildjes die we op uw voortanden kunnen plaatsen. Deze facings zijn gemaakt van kunsthars of porselein waarmee de vorm en de kleur van bestaande tanden kan worden aangepast. Hiermee kunnen wij dus verkleurde, afgebroken of scheefstaande tanden weer mooier maken. Vooraf worden met u de mogelijkheden besproken en zullen wij uiteraard adviseren welke keuze u het beste kunt maken.

Wilt u meer informatie of direct een afspraak maken?Schildjes van kunsthars (composiet)

Bij het gebruik van composiet hoeft de bestaande tand(en) niet of nauwelijks afgeslepen te worden. Het composiet kan er gewoon opgeplakt worden. Door verschillende kleuren te mengen en het eindresultaat hoog glans te polijsten ontstaat er een mooi en natuurlijk eindresultaat. De voordelen hiervan zijn dus dat het een eenvoudige methode is zonder beschadiging van de bestaande tand(en) en dat dit tegen relatief lage kosten uitgevoerd kan worden. Nadeel van het composiet is dat het na verloop van tijd (enkele jaren) dof wordt en kan verkleuren.


Schildjes van porselein

Voor porseleinen schildjes moet van de bestaande tand(en) een klein laagje afgeslepen worden. hierop wordt een door de tandtechnieker vervaardigd schildje gelijmd van porselein. Dit geeft een zeer sterke verbinding en levert, vanwege de eigenschappen van porselein, een zeer fraaie en duurzame restauratie op. Het voordeel van porselein is dat het niet kan verkleuren en dus lang mee zal gaan. Omdat porselein dezelfde eigenschappen heeft als de buitenkant van een eigen tand is de kleur en het aanzicht zeer natuurlijk en vrijwel niet te onderscheiden van uw eigen tanden. Nadeel is dat de kosten hoger zijn.


Digital Smile Design

Bij uitgebreide reconstructies van het gebit kunnen wij met behulp van foto’s en een digitale scan van uw mond een zogenaamd smile design maken. Op deze manier kunnen wij tijdelijke facings laten maken zonder iets van uw tanden te hebben afgeslepen, en deze bij u in de mond plaatsen zodat u al een indruk kan krijgen van het eindresultaat. Graag informeren wij u verder over deze mogelijkheid.


Waar dient u met facings rekening mee te houden?

  • Facings gaan gemiddeld 5 tot 10 jaar mee

  • Facings van composiet zijn gevoeliger voor aanslag, porselein heeft dat minder. Past u dus op met het gebruik van koffie, thee en wijn etc. ook heeft roken hier een slechte invloed op
  • Tandenknarsen en het bijten op nagels kan schade aanbrengen, facings zullen sneller slijten of beschadigen
  • U kunt met uw facings alles eten, past u wel op met harde dingen afbijten. Ook het afscheuren van plakband met uw tanden en op pennen bijten raden wij af.
  • Zoals ook met uw eigen gebit is het van groot belang dat u uw tanden met facings goed reinigt. Poets twee keer per dag met een zachte elektrische borstel en gebruik een keer per dag een tandenstoker/rager om tussen de tanden te reinigen
  • De kosten voor facings kunnen uiteen lopen, dit heeft vooral te maken met het materiaal dat gebruikt wordt. Wij kunnen u vooraf een gedetailleerde begroting geven zodat u weet wat de kosten gaan zijn.

Openingstijden:

Vandaag zijn wij gesloten. Voor spoedgevallen kunt u op de weekenddienst pagina vinden wie er dienst heeft.

Wij werken met Gewoon Gaaf!
Gewoon Gaaf

Uw tanden in goede handen